Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

11ος Διεθνής Μαραθώνιος Αγώνας "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ο ΝΝ 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου, πέρασε στην ιστορία ως η αρτιότερη και λαμπρότερη διοργάνωση μέχρι σήμερα. Το δεύτερο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς στη χώρα μας, αποτέλεσε εμπειρία ζωής για τους 20.000 και πλέον συμμετέχοντες. Όλοι τους ήταν νικητές!

Το ρεκόρ συμμετοχών, οι νέες διαδρομές και η άριστη υποστήριξη των δρομέων τόσο κατά την προσπάθειά τους όσο και μετά από αυτήν, το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των πρωταθλητών που έλαβαν μέρος, η επιπλέον λάμψη που έδωσαν οι Ολυμπιονίκες μας και οι άνθρωποι του πολιτισμού και της τέχνης, τα χαμόγελα των ανθρώπων κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, σε συνδυασμό με τις εκπληκτικές καιρικές συνθήκες, χάρισαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης την ομορφότερή της φετινή γιορτή.

Στο Μαραθώνιο δρόμο των 42,195 χλμ. θριάμβευσε ο Κενυάτης Άμπελ Κίμπετ Ροπ, ο οποίος πέρασε την αψίδα του τερματισμού στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του Αγάλματος του Μακεδόνα στρατηλάτη, με χρόνο 2 ώρες 17:41. ακολούθησαν στο βάθρο δύο συμπατριώτες του: Ο Σίλας Κιπρόνο Τόο (2 ώρες 17:54), που τερμάτισε 2ος στο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και ο Μόουζες Κιπρούτο Κιμπίρε (2 ώρες 18:10).
Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των Ελλήνων δρομέων είχε ο Κώστας Ρήγας, που κατέλαβε την 5η θέση με χρόνο 2:29:49.
 
Στο Μαραθώνιο των γυναικών, το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Χέλεν Κιμουτάι Τζεπκοσγκέι από την Κένυα με χρόνο 2:41:50, αφήνοντας πίσω της την Μαρία Βράιτς από την Κροατία (2:52:29), που ανέβηκε μία θέση σε σχέση με πέρσι, και τη Ρουμάνα Λούκα Μαρία Μαγκνταλένα (2:58.42), η οποία κατέκτησε μετάλλιο για άλλη μια φορά στο θεσμό, αφού είχε καταταγεί 2η το 2013 και το 2014.
Την εκκίνηση του αγώνα, στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία Πέλλας, έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος.

Στον αγώνα αυτό μετείχαν και τερμάτισαν και δύο αθλητές του Ομίλου μας

















  • Ο Μάριος Δημητρέλος, με χρόνο 2:43:50 καταλαμβάνοντας την 3η θέση μεταξύ των Ελλήνων αθλητών. 
  • Ο Αναστάσιος Καραγιάννης, τερμάτισε με χρόνο 3:13:09

Δεν υπάρχουν σχόλια: